torsdag 6 november 2008

Garnköp och färdiga sockar

Jag har gjort färdigt ett par sockar som inte hör till sockklubben, Queen of Cups från Knitty spring 2007. Garnet är Trekking handart från Zitron i färgen tundra, ca 65 gram gick åt, stickor 2,5. Tror jag följde mönstret rätt troget för att vara mig, lite kortare och bredare tåavslutning bara. Det syns bara en socka på bilden, men jag har gjort båda, den här bilden är den där mönstret syns bäst. Rätt trevligt garn, fast mörkare än det ser ut på bilden, mönstret var också trevligt och omväxlande.

När jag gick med i Stickameras sockklubb passade jag på att beställa lite sockgarner från Garnkorgen. Nu är det bara decembersockorna kvar, så det var kanske onödigt, men de flesta av garnerna på bilden har jag redan bestämt vad de ska bli. Överst till vänster 2 nystan Regia color, i vitt med fläckar i pastellfärger, ska bli Spring forward, augustisockan. De två nystanen Regia Silk under ska bli Pomatomus, julisockan. Jag fick 30g över när jag stickade Hour-glass, hoppas att få minst 30 g till över av dessa, så kanske jag kan färga garnet och göra ytterligare ett par sockar.
Sedan följer ljuslila och rött Opalgarn, det röda ska bli Cable net från Knitty fall 2006. Det lila ska bli Ziggy från Knitty summer 2008 tillsammans med ett mörkare lila garn av samma typ som jag köpte tidigare i år. Det gröna Araucania ska troligen bli Seduction socks, majmönster i sockklubben. De två återstående nystanen är av samma märke, kunde bara inte motstå dem. Ett av nystanen kanske blir decembersockar.
Jag är medveten om att mitt medlemsskap bara gäller från oktober, jag kommer bara att sticka sockarna ovan, inte publicera dem i sockklubben.

2 kommentarer:

Susilull sa...

Så mycket härliga garner du köpt!

Såg i ett tidigare inlägg att du köpt Fyberspates Lace Silk -
Hur är garnet, väldigt silkigt?
Har du stickat av det än, och tror du en härva räcker till en sjal?

Många frågor, funderar på att köpa detta garn, men var lite nyfiken på om någon anna provat det.

Ha det bra!

ullgarnet sa...

Nej, jag har inte stickat något med det än, jag har köpt rätt mycket garn detta år som du sett. Jag tänker använda det till en Lace Ribbon scarf , som jag ser att även du har stickat, tänker göra den med stickor 3 och 53 maskor som i mönstret eller möjligen en mönsterrapport mindre, och sticka tills garnet är slut. Om det räcker vet jag inte.
Garnet är väldigt silkigt, och är mycket tunt, Tussah-silke från Borgs vävgarner, som är fler meter per 100 gram känns fluffigare och tjockare och egentligen mer som ett stickgarn, fast det finns ju bara i enfärgat.