måndag 23 februari 2009

Stickameras sockklubb

Mars-sockan för Stickameras sockklubb har kommit. Det är Nutkin Sock från Knitzi. Tycker den är fin, och verkar innehålla en del spännande moment, så jag dök ned i min sockgarnslåda för att hitta ett lämpligt garn. Garnet som används i originalet är 350m/100 g, de flesta av mina sockgarner är 420/100 g. Det närmaste jag hittar är Ranco som är 344/100. Så det får bli ett av dem, jag väljer färg PT501 i Ranco Multy.
Trevligt med en ny socka, men jag är inte riktigt klar med januari-sockan än. Fast jag är klar med den ena och har bara halva skaftet kvar på den andra. Så de blir kanske klara denna vecka. Det har varit en krånglig socka att sticka, jag har ändrat ganska mycket, men de har varit spännande att göra. Mer om dem när de är färdiga!
Februari-sockorna bestämde jag mig direkt för att hoppa över. För mycket små bollar och för mycket enahanda slätstickning och inte riktigt i min smak i övrigt heller.

1 kommentar:

Emmas dagar sa...

Kul att du ska använda Ranco till Nutkin. Jag funderar på det garnet också men har inte bestämt mig för vilken färg än:-)