lördag 14 mars 2009

Januarisocka: Plaited points

Äntligen! Mina januarisockar är klara. Jag har hållit på sedan i december, plockat upp, ändrat och gjort om flera gånger. Tyckte ändå mönstret var roligt, lite av en utmaning men inte direkt svårt när man väl lärt sig att läsa diagrammen. Roligt att det är gjort av en man - inte så vanligt när det gäller stickmönster, gillar också det lilla extramönstret på baksidan av skaftet.
Garnet är handfärgat sockgarn från Sannstick, lätt melerat, vilket jag tycker passade bra till det här mönstret. Det gick åt 60 gram i denna storlek.
Ändringar:
1. Gjorde tån bredare och rakare. Lade upp 22 maskor och stickade runt. Ökade 2 maskor i vardera sidan med två maskor emellan vartannat varv, ungefär som man brukar minska när man börjar sticka från mudden och syr ihop de sista maskorna med masksöm. Gillade inte den runda tån på originalet.
2. Stickor nr 2. Ville ha liten damstorlek utan att ta bort något ur mönstret.
3. Övre mudden gjorde jag först enligt mönstret, men den gick inte att få över foten. Fick peta upp och göra om, resår en rät en avig. Lös avmaskning, maskade av med en sticka nr 4,5.

Inga kommentarer: