lördag 20 juni 2009

20 koftor, del 1

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag hade 12 pågående koft-projekt. Det var då det, sedan dess har jag startat en uppifrånochnerkofta och en kofta i Rowan Felted Tweed. Dessutom har jag flera koftor som visserligen inte är påbörjade, men där jag både har garnet och vet vilket mönster jag tänker använda.

Tänkte nu presentera mina koftprojekt lite närmre. Exakt 20 koftor kanske det inte blir, men det är en jämn och bra siffra, just nu ligger jag på 17-18, varav en del inte är startade.

Den första koftan är gjord i det garn jag skrev om i mitt allra första blogg-inlägg i april 2008. Jag petade då upp den kofta jag börjat med och nästan blivit färdig med sommaren innan. Sedan gjorde jag ett nytt framstycke i ett annat mönster, men även det är numera upprepat. Garnet är Cathay från Debbie Bliss, köpt från Garnkorgen 2007. Det är ett mycket tåligt garn, ser ut som nytt fastän jag misshandlat det så. Nu har jag hittat ett mönster som jag tycker är perfekt för det, Drops modell 33-113, som egentligen ska stickas i Muskat. Garnen är båda 100 m på 50 gr. Jag har stickat en ärm och börjat på den andra och även påbörjat fram- och bakstycken som stickas tillsammans. Hittills är jag mycket nöjd med resultatet.

1 kommentar:

Inger sa...

Kul att det finns de som har fler koftor på gång än vad jag har.