tisdag 11 januari 2011

Lite att spinna i vår

Den här boken, Get Spun av Symeon North, tänker jag använda för att lära mig att spinna lite mer avancerade tekniker. Den innehåller först lite grundläggande genomgång av redskap och material samt färgning och blandning av fiber. Sedan följer grundläggande spinning, spinna av okardade fiber, core spinning (vad det nu heter på svenska, spinna med kärngarn?), tillägg (typ pärlor), speciella tvinningsmetoder, ospinnbara material och att kombinera tekniker.
Stora delar av boken består av övningar. Det är en övning på varje uppslag, som den om att spinna med okardade lockar på bilden härintill. För varje övning får man veta vad man behöver använda och hur man gör, med detaljerade fotoinstruktioner.

Jag tycker boken är trevligt uppbyggd, gillar att varje övning är ett uppslag, inget behov av att bläddra fram och tillbaka, utan man kan sitta med uppslagen bok och titta i instruktionerna samtidigt som händerna är upptagna av spinnrock och fiber.
Förutom övningar i att spinna och tvinna finns det också övningar i att färga fiber och att blanda olika fibertyper och fiberfärger. Jag tänkte använda vintern och våren till att läsa igenom boken och gå igenom de övningar jag tycker verkar intressanta. Tänkte i stort sett följa ordningen för spinnövningarna i boken. Färgning och fiberblandning hoppar jag nog över till att börja med.

1 kommentar:

Emmy sa...

Det var en bok jag inte hade hört tala som innan, men den verkar ju trevlig. Kul med lite systematiska övningar för att bli bättre :)