måndag 6 oktober 2008

Muddar och garnköp


Har stickat klart muddarna som var septembermönster i Stickameras pulsklubb under några dagar. Jag visste redan att de var utbytta när jag gick och köpte två nystan Alaska på min lokala garnaffär. Jag har Elsebeth Lavolds bok Vikingamönster i stickat, så jag hoppas att hon inte tar illa upp att jag stickar dessa, tänker inte sälja dem vidare.
Mycket roliga muddar att sticka, kommer nog att sticka något ur boken också nu, det har jag inte gjort ännu fast jag haft den i ca 10 år. Jag följde mönstret förutom att jag knöt ihop den övre och nedre knuten med ytterligare en rand av 2 räta maskor, hade blivit lite tomt annars.

Började på ersättningsmudden för september i lila garn. Har aldrig stickat något tråkigare. Hände absolut ingenting, men eftersom de första och sista fyra maskorna skulle vara aviga (och resten rätt) gick det inte bara att sitta och slösticka framför TVn. Jag petade upp den efter 3-4 cm, kanske hade den varit roligare i mönstrat garn, fast jag tvivlar på det.

Försökte komma på något annat pulsklubbsmönster att sticka. Försökte till exempel ta en ny titt på julimönstret Brontes Mitts, men de hade försvunnit från nätet. Hittade dem några dagar senare på min hårddisk, och nu såg de rätt trevliga ut, så jag bestämde mig för att trots allt göra dem.

Garnet är ett mångtrådigt vitt silkegarn från Phildar, köpt i Paris 1994. Kommer inte längre ihåg varför jag köpte det, men nu kommer det till användning! Jag har bara 25 gram, så jag har bantat ner mönstret en hel del. Förhoppningsvis kommer garnet att räcka, annars får jag kanske kombinera med något annat.

1 kommentar:

caisa sa...

jätte vackra muddar! skall buffa lite på min mor som är klart starkare än mig på stickning.