söndag 8 november 2009

20 koftor, del 6


Här kommer nästa kofta jag håller på med. Det är Ruth Sörensens rutiga kofta i regnbågsgarn från Kauni. Jag stickar den i mångfärgat Evilla-garn. Den stickas som fair isle - man stickar runt på rundsticka hela vägen upp till axlarna med några extramaskor som klipps upp för framöppning, ärmar och hals. Sedan plockar man upp maskor för tex ärmarna längs sidorna av de uppklippta hålen.

Allt som återstår på denna kofta är halskant, framkanter och knappar. Och att fästa ett antal trådar, fast inte alls så många som det ser ut som, färgerna växlar av sig själva på nystanen. Man stickar hela tiden med samma två nystan, det ena är lite förskjutet i färgerna i förhållande till det andra så att mönstret framträder.

I verkligheten är färgerna för övrigt inte alls så bleka som de verkar på bilden.

5 kommentarer:

Tant Kofta sa...

En så vacker kofta!
Jag tänker på våren då jag ser den.

Tina sa...

Hej!
Det här är kanske lite sent, men ett inlägg längre ner så skrev du att det var krångligt att byta mellan jumbovingen och vanliga vingen på din traveller. Jag har också en traveller, och jag gör så, att jag låter jumbovingsfästet sitta alltid på spinnrocken, och så använder jag det lilla plastinlägget som följde med, att sätta i hålet för tenöppningen. Då passar jumbovingen för vanliga vingen. Och vill jag ha vanliga vingen, så tar jag bort platspluppen.

Hmmm, svårt att förklara.... Jag kan skicka en bild om du vill?

Hälsningar
Tina

ullgarnet sa...

Tack för kommentarerna!

Jo, Tina, jag har förstått att det är så man ska göra. Men nu sitter fästet till den vanliga vingen redan på, så jag måste hur som helst ta loss det eller delar av det.
Än så länge känns det i alla fall som att jag klarar mig bra med den vingen jag har, jag kan nog spinna länge än innan jag känner att jag behöver byta vinge.

metamorphosis sa...

Stiligt!

Tycker att hon har gjort många fina mönster, och de blir ju så läckra när de är stickade i färgskiftande garn! Ingen kofta blir den andra lik! :-)

ullgarnet sa...

Tack!

Håller med dig, hon har gjort många fina mönster, rätt fantastiska sjalar till exempel.