söndag 27 november 2011

Resultatet av vävuppsättningen

Detta är resultatet av min vävuppsättning på Glimåkra Victoria. Det är vit bomullstråd i varpen och inslaget består av tassarsilke, fem inslag oblekt och ett färgat, inslaget i fyrskaftad kypert. Mellan varje silkeinslag gör jag ett tuskaftsinslag i tunn vit bomullstråd. De färgade inslagen består av sju olika färger i brunt-beige, jag väver i en skala från ljusa till mörkare nyanser och tillbaka igen. Tyget är tänkt att bli en enkel kavaj eller jacka.
På bilden ovan ses också en mattsticka med sidengarn på, och en skyttel med en spole bomullsgarn i. Stålrören framför är en vävspännare, den används för att hålla ut kanterna. På vardera sidan av vävspännaren finns en rad med korta nålar som griper in i tygets sidor.
Den här beskrivningen av en vävuppsättning har tagit över ett år på bloggen, inte fullt så länge i verkligheten. Nu är det i alla fall klart, om någon vill läsa i sin helhet är det bara att klicka på etiketten Vävuppsättning nedan, och börja läsa inläggen i kronologisk ordning.

Inga kommentarer: