lördag 19 maj 2012

Kardmaskinsblandning

Garnet som ligger i blöt i mitt förra inlägg ser ju tämligen beige-grått ut, men egentligen innehåller det inslag av alla möjliga färger. Jag började mer att karda in ca 20 g vita lockar från Wåhlstedths textilverkstad i min kardmaskin.Jag kardade igenom det några gånger tills det såg slätt ut. Sedan upprepade jag proceduren ett antal gånger och hade därefter totalt 7 vita kardflor.
Därefter handkardade jag ett antal mindre tussar i färgad ull.
Jag delade varje vitt kardflor i två delar på längden. Den första körde jag in i maskinen igen.

Därefter lade jag på bitar av den färgade kardade ullen direkt ovanpå kardfloret på den stora trumman.

Sedan körde jag i den andra halvan av det vita kardfloret i kardmaskinen över det övriga, varefter jag lade på ytterligare färgad ull på trumman. Därefter tog jag av kardfloret, delade det i två som förut och körde in det igen, hälften i sänder med den vita sidan upp.

Jag rullade sedan in varje kardflor i en bambutablett och lät dem ligga så över natten, varefter jag stoppade in dem i en skokartong i väntan på användning. Jag kardade detta sommaren 2009, och har nu äntligen fått garnet klart. 

Så här ser det färdiga garnet ut, totalt 415 m tvåtrådigt på 180 g, alltså ca 231 m/hg. Det ska troligen bli en Highland Triangle ur boken Folk Shawls, fast betydligt mindre än originalet.

Tittar man på garnet på nära håll ser man alla små färgskiftningar

2 kommentarer:

Barbro Heikinmatti sa...

Snyggt jobbat! Det blir intressant att se om det färdiga plagget är randigt eller melerat.

ela sa...

underbart vackert.........
ser fram emot att se det stickat.
mvh elaine